Tips bagi wanita yang dah ‘putus tapi masih cinta’

Setiap manusia yang berada di muka bumi ini berpeluang merasai indahnya cinta tanpa mengira jantina lelaki mahupun wanita. Namun tidak semua merasai sakitnya putus cinta kerana ada cinta yang berakhir di jinjang pelamin. Sesungguhnya, putus cinta itu tidak sakit, yang sakit apabila putus tapi masih cinta.

Jom baca   Artikel Penuh

Tips Membina Baitul Muslim Bahagia

rp_FB_IMG_1464139665989.jpg

Tips Membina Baitul Muslim Bahagia

Semalam bersembang dgn mak mertua. Saja tanya mak mertua tips rumahtangga bahagia. Wlupn Mak mertua saya bukan lecturer, tapi dia merupakan business woman yg berjaya. Banyak tips dan nasihat berguna dia bagi, disimpulkan ia dalam bentuk point.

Jom baca   Artikel Penuh

Tips Bina Rumahtangga Bahagia

rp_FB_IMG_1464139665989.jpg FB_IMG_1464139665989

Tips Membina Baitul Muslim Bahagia

Semalam bersembang dgn mak mertua. Saja tanya mak mertua tips rumahtangga bahagia. Wlupn Mak mertua saya bukan lecturer, tapi dia merupakan business woman yg berjaya. Banyak tips dan nasihat berguna dia bagi, disimpulkan ia dalam bentuk point.

Jom baca   Artikel Penuh

Petua dari dapur: Nyior kelapa galak tumbuh rambut?

rambut

Banyaknya rambut yang gugur… Bila rambut banyak gugur mulalah nak stress lepastu rasa malu nak berdepan dengan orang. Sampai satu tahap mesti kita tertanya-tanya apalah yang boleh kita buat untuk tangani masalah ni kan? Rawatan pakar boleh bagi yang berkemampuan tapi, bagi yang kurang mampu macam mana pula?

Jom baca   Artikel Penuh

Kenali Penyakit Mata : Glaukoma

Pandangan-Mata-Glaukoma-copy-1024x402

Apa itu Glaukoma?

Glaukoma adalah penyakit mata yang boleh menyebabkan kehilangan penglihatan. Ia biasanya berlaku apabila bendalir semakin banyak di dalam mata yang menyebabkan peningkatan tekanan. Ia juga dapat merosakkan saraf optik. Orang yang mempunyai glaukoma akan kehilangan penglihatan tepi mereka secara perlahan-lahan. Tanpa rawatan, mereka mungkin kehilangan penglihatan mereka sepenuhnya. Di seluruh dunia, didapati bahawa glaukoma merupakan penyebab kebutaan kedua tertinggi. Dianggarkan terdapat 4.5 juta pesakit menjadi buta disebabkan oleh penyakit glaukoma. Jumlah ini akan meningkat kepada 11.2 juta pada tahun 2020.

Jom baca   Artikel Penuh

Nikmat Sebuah Percutian

18485357_1530002597067061_3260066730165009667_n

NIKMAT SEBUAH PERCUTIAN

Sudah menjadi lazim sekarang ini aktiviti bercuti termasuk dalam senarai keperluan kehidupan rakyat Malaysia. Setiap individu samada yang masih bujang atau sudah berkeluarga pasti mempunyai perancangan untuk pergi bercuti. Kemampuan dari segi ekonomi menjadi penentu lokasi dan jenis percutian masing-masing samada jenis bajet atau pun percutian mewah di dalam atau pun di luar negara.
Kewujudan media sosial menjadi salah satu faktor perkembangan industri pelancongan masakini. Secara tidak langsung catatan dan gambar-gambar pemandangan yang cantik dari pengunjung-pengunjung yang telah menikmati percutian menjadi daya penarik kepada pengguna media sosial yang lain.
Pakej-pakej pelancongan mampu milik yang banyak di iklankan juga memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk merasai nikmat bercuti. Pengusaha-pengusaha penginapan yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan memberi banyak pilihan kepada pengguna untuk membuat pilihan mengikut kemampuan dan keperluan masing-masing.

Jom baca   Artikel Penuh

Inline
Inline