Dompet Isteri PM Singapura Berharga Hanya $10 Dollar Jadi Viral, Kini Clutch Batik Malaysia Curi Tumpuan

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

Bukan Louis Vuitton, Birkin atau Hermes, tetapi beg clutch bercorakkan dinasaur kecil menjadi viral di media sosial setelah ianya diragakan oleh isteri Perdana Menteri Singapura, Mdm Ho Ching sewaktu lawatan beliau dan suami ke White House, Amerika Syarikat suatu ketika dulu. Menariknya, clutch itu hanya berharga SGD 14.80 atau $10 USD sahaja. Bagaimana ia viral dan siapakah penciptanya?

singapore pm wife cluth went viral

Clutch ringkas dan murah tersebut telah direka oleh seorang pelajar di Singapura bernama Seetoh Sheng Jie, pelajar di Pathlight School – sekolah autisme pertama di republik itu. Selepas ia menjadi viral, beg clutch tersebut dijual laris seperti pisang goreng panas! Dikatakan Mdm Ho telah membeli clutch tersebut sewaktu aktiviti jualan amal di Autisme Resource Center (ARC), Singapura.

Namun fenomena dan kegilaan clutch handmade itu tidak terhenti di situ saja. Pengeluar fesyen tempatan, Mirzaza Dezain telah menghasilkan clutch 100% handmade berasaskan batik klasik Jawa dan songket, yang anda tidak akan jumpa di mana-mana sekalipun!

Berikut adalah koleksi Jawa Envelope Clutch by Mirzaza Dezain:

beg clutch dompet bermotif batik batik-mirzaza-clutch-on-kakireview-2 batik-1 batik-2 batik-3

Pihak Mirzaza Dezain menghasilkan setiap rekaan bermotifkan batik ini dalam kuantiti yang kecil, dengan kata lain, ianya eksklusif dan limited edition.

Wanita mahupun lelaki, sesiapa sahaja boleh menggayakan clutch batik edisi terhad ini.

Selain daripada batik, terdapat juga clutch bermotifkan bungaan atau floral, yang tampak lebih kasual, ringkas dan manis pada si pemakai:

floral clutch

Jika ada batik, tidak lengkap jika tiada songket kebanggan negara juga. Terdapat juga clutch yang dihasilkan daripada songket tenun yang berkualiti tinggi, sesuai untuk diragakan di majlis keraian, perkahwinan, makan malam mahupun di hari raya nanti.

songket-mirzaza-clutch-on-kakireview-1

songket-mirzaza-clutch-on-kakireview-2

Bayangkan jika anda mengenakan busana serba hitam disamping pasangan anda yang berbaju melayu bersampin songket seperti pasangan Amyra Rosli & Amar Baharin ini, clutch songket hitam ini pasti menaikkan lagi gaya anda di hadapan tetamu dan sahabat handai.

amyra rosli amar baharin beraya dengan songket clutch

Jadi, apa tunggu lagi? Dapatkan beg clutch bermotif batik, floral dan songket ini sebelum stok habis kerana stok adalah sangat terhad. Seperti sedia maklum, songket clutch memang mahal harganya di pasaran, namun pihak Mirzaza Dezain ingin membantu anda tampil bergaya dengan harga yang berpatutan dan mampu milik supaya anda tampil anggun di mana-mana sahaja majlis yang anda hadiri.

mirzaza-dezain produt reviews

Untuk pertanyaan lanjut, boleh hubungi pihak Mirzaza Dezain di Whatsapp 0139610732 atau layari laman mereka di:

Facebook Comments

Artikel Viral Menarik Yang Anda Belum Baca:

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

Leave a Reply

Inline
Inline