Ramai Guests Tak Nak Balik dan Tak Sanggup Check-out Lepas Bermalam Di Sini…

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

Bercadang untuk menghadiri kenduri di sekitar bandar Ipoh? Atau merancang untuk konvoi beramai-ramai untuk bermandi-manda di Lost World Tambun sempena cuti sekolah nanti?

Tak usah gusar untuk cari tempat bermalam yang selesa, bersih, mesra-Muslim, dan paling penting, ada ruang parkir kereta sampai boleh muat 6 biji kereta sekaligus, yang gerenti selamat, sebab anda boleh check-in ke HomeStay terbaru di Ipoh ini – iaitu Anasufi Homestay! Kediaman yang luas gila dan cantik gila ini menjanjikan pengalaman yang menarik buat para pengunjung yang boleh memuatkan sehingga 3 hingga 4 keluarga.

Luas Gila? Luas Setara Mana Tuh?

Selalunya rumah teres atau kondo banyak dijadikan sebagai homestay, malah ada juga yang mengubahsuai rumah lama untuk tujuan yang sama. Namun Anasufi mempunyai tarikannya yang tersendiri di mana homestay mereka adalah kediaman jenis “bungalow cluster” bersaiz tiga (3) tingkat dan ruang underground basement boleh memuatkan sehingga enam (6) biji kereta pada satu masa, lengkap dengan kemudahan sports massage room!

rumah banglo anasufi homestay

Cantik Gila? Se-Gila Mana tu?

Selama ini, kalau korang biasa tinggal di homestay, memang korang akan bayangkan rumah kayu yang ada kerusi rotan, katil besi macam asrama sekolah dan dapur gas berhabuk tahap kuari! Sorry, Anasufi Homestay berada pada kelasnya yang tersendiri. Pemilik homestay ini memang peminat tegar barangan dekorasi dari Ikea – maka sentuhan pemilik pada rumah yang dijadikan homestay ini seolah-olah mahu menjadikan rumah ini rumah kediaman beliau sendiri.

Dari pemilihan warna cat dinding sehinggalah ke perkakasan dapur, percutian anda kali ini seolah-olah percutian ke rumah agam mewah tapi simple sesuai dengan tema rumah ini yang berkonsepkan “Functional Minimalist“.

Mari lihat galeri-galeri menarik di dalam homestay ini:

Bilik

dekorasi dinding

deko dinding homestay ipoh

anasufi-ipoh-homestay-12 anasufi-ipoh-homestay-13

anasufi-ipoh-homestay-12

anasufi-ipoh-homestay-6

ruang dapur

Okay, ini baru sikit ya, tapi mesti korang sudah dapat bayangkan macam mana keadaan keseluruhan homestay ini. Sampaikan pernah ada guest yang sayang nak tinggalkan rumah ini dan kalau boleh, nak sewa terus setiap bulan!

Lokasi & Tempat Menarik Sekitar Homestay

Banglo Anasufi ini terletak di Ipoh South Presint, Simpang Pulai, Ipoh. Lokasinya memang strategik, di tengah-tengah destinasi percutian keluarga.  Kalau dah  tinggal di sini, memang tak sah kalau anda tidak melawat ke destinasi-destinasi menarik seperti Movie Animation Park Studios (MAPS), the Lost World of Tambun, Gua Tempurung, Kelly’s Castle dan juga Gopeng White Water Rafting.

Berikut adalah anggaran waktu perjalanan dari homestay ke destinasi menarik berikut:

1. 17 minit memandu ke Bandar Ipoh
2. 18 minit memandu ke Kellys Castle
3. 25 minit memandu ke Lost World of Tambun / MAPS
4. 25 minit memandu ke Gua Tempurung
5. 25 minit memandu ke Gopeng White Water Rafting

where to stay nearby maps ipoh

Movie Animation Park Studios (MAPS) di Ipoh

lost world tambun hotel stay

Lost World of Tambun, Ipoh

lokasi strategik homestay

Lokasi Anasufi Homestay Yang Sangat Strategik!

Kelapa Lelehhh Yang Viral Tu Pun Dekat Dengan Anasufi?

Mungkin anda pernah terbaca kisah seorang jururawat yang telah membuka gerai menjual ais kacang dan aiskrim tempurung kelapa yang pernah viral tahun lepas sehingga menjadi destinasi lawatan kru Jalan-Jalan Cari Makan?

Tak kisahlah anda tahu atau tidak, tapi kalau korang tinggal di homestay Anasufi, maka rajinkan lah diri untuk memandu selama 14 minit sahaja ke gerai Kelap Lelehhh Station 18 ini. Sambil memandu, sambil meleleh air liur terbayangkan aiskrim kelapa di tengah hari yang panas perit! Haha 😀

KELAPA LELEH VIRAL kampar ipoh makanan best viral di ipoh

Sajian Menarik di Kelapa Lelehhh. Kedit foto: PerakToday

Pakej Penginapan Kompetitif & Berbaloi-baloi

Kos penginapan untuk satu malam dengan 4 bilik, TV 50 inci, ruang solat, tempat makan dan dapur bermula dengan Pakej Promo RM590/malam. Dan untuk fasiliti tambahan seperti set BBQ, gimnasium, urutan sukan, set karaoke set dan kid zone area, anda boleh upgrade kepada pakej seperti Pakej Basic dan Pakej Full. Senarai lengkap pakej di sini.

Set barbeque (BBQ Pit + 4 kerusi Taman + Payung Taman) disediakan secara percuma untuk Pakej Basic. Sekiranya anda memilih Pakej Promo, BBQ set boleh disediakan atas permintaan (on-request) dengan yuran sebanyak RM 80.

Khusus untuk pengunjung AnaSufi Homestay, anda boleh dapatkan khidmat urutan sukan percuma melalui Pakej Promo atau dengan diskaun sehingga 40% untuk Pakej Basic dari tukang urut professional (buat masa ni lelaki sahaja). Urutan sukan telah terbukti sebagai satu terapi dan rawatan yang baik bagi bagi menghilangkan lenguh-lenguh badan terutama selepas penat memandu.

Tempahan untuk Penginapan

Pihak Anasufi menerima tempahan penginapan melalui atas talian di laman sesawang mereka seperti di bawah.

Laman Rasmi: http://anasufi.com.my/anasufihomestay/

Laman Facebook: https://www.facebook.com/anasufihomestayipoh/

Laman Insta: https://instagram.com/anasufihomestay_ipoh

Diskaun untuk tempahan untuk penginapan lebih lama? Sebarang soalan? Sila hubungi:

019-2401729 (Sufian) / 019-5036811

whatsapp

http://wasap.my/60192401729

Sekian sahaja ulasan kami untuk Anasufi Homestay! Mahu iklankan perniagaan anda dan mendapat ulasan seperti ini? PM kami segera di: http://m.me/kakireviewpage atau emelkan kepada: kakireviewblog@gmail.com

Facebook Comments
Kongsi Artikel Menarik Ini di:

19 thoughts on “Ramai Guests Tak Nak Balik dan Tak Sanggup Check-out Lepas Bermalam Di Sini…

  1. Pingback: bahis siteleri

  2. Pingback: bahis siteleri

  3. Pingback: http://www.datingnzcougar.info/

  4. Pingback: live free sex text chat

  5. Pingback: more on the page

  6. Pingback: click to continue

  7. Pingback: address

  8. Pingback: visit the source

  9. Pingback: as reported here

  10. Pingback: on this page

  11. Pingback: read completely

  12. Pingback: click to continue

  13. Pingback: Best Sex Dating Users 47223

  14. Pingback: FREE Porn Meet List 65878

  15. Pingback: 100% Free PORNO Hookup Members 18654

  16. Pingback: 100% Free XXX Dates List 46119

  17. Pingback: FREE XXX Hookup Members 10436

  18. Pingback: Best Sex Dates List 65734

  19. Pingback: Best Porn Hookup Users 50188

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Inline
Inline