KAMAL ATATURK : PEMBENCI ISLAM

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

kamal ataturk2

Kamal Ataturk, seorang pemerintah yang tidak asing lagi, bukan kerana kebijaksanaan atau kehebatan beliau ketika memerintah malah ekoran kekejaman dan penindasan yang dilakukan semasa pemerintahannya. Kamal Ataturk merupakan pengasas Republik Turki yang memerintah pada tahun 1923 hingga 1938, beliau seorang peerintah diktator yang menghapuskan penyebaran agama Islam pada zaman pemerintahan beliau. pada tahun 1924 Kamal Ataturk telah menghapuskan khalifah.

setelah penaklukan Turki ke seluruh Istanbul berjaya, Kamal Atarturk telah memutuskan tulisan Arab ditukarkan kepada tulisan Latin. Azan juga ditukarkan daripada bahasa Arab kepada bahasa Turki. Namun usaha ini berkekalan hanya untuk tempoh sementara sahaja, ekoran bantahan berterusan warga Turki. Bukan itu sahaja malah perempuan yang berhijab juga turut dipaksa menanggalkan hijabnya sekaligus dengan pengisytiharan pengharaman terhadap penggunaan hijab. Kamal Atarturk menggalakkan pemakaian dan gaya hidup barat. Manakala bagi golongan lelaki, penggunaan tarbus dan serban  diharamkan. Kamal Ataturk menyuruh para  lelaki memakai topi keras milik penganut agama kristian.

pada tahun 1938, Kamal Atarturk telah disahkan meninggal dunia setelah menghidapi pelbagai penyakit pelik. Betullah Allah itu mahal Adil kerana Allah telah mendatangkan pelbagai balasan atas dosa yang telah dilakukan olehnya. Antara penyakit pelik yang dihadapi  olehnya adalah penyakit kulit , iaitu gatal gatal sehingga bernanah dan mengeluarkan cecair busuk, seterusnya beliau juga mengalami panas berpanjangan yang tidak ada henti. Beliau sering meraung kesakitan saban hari ekoran kepanasan yang tidak mampu dirasai oleh orang lain

Akibat kepanasan yang melampau, Kamal Ataturk menyuruh pegawai bomba menyiram air bumbung rumahnya selama 24 jam, para penjaganya juga meletakkan ketulan ais dibawah selimutnya namun beliau masih meraung kesakitan ekoran kepanasan. Akibat tidak tahan, para pengikutnya mambawa tubuhnya ke lautan dan meletakkan badannya di atas sebuah bot di tengah-tengah lautan .Namun azab Allah jangan pernah dicabar.. bak kata pepatah jangan bermain dengan api kalau takut rumahnya terbakar.

setelah pengsan beberapa kali, kamal Ataturk telah disahkan meninggal dunia pada 9 November   1938 . Tidak ada seorang pun yang memandikan, mengkafankan dan menyolatkan jenazah beliau. mayat beliau diawet 9 hari 9 malam. ekoran tidak tahan, adik Kamal Ataturk merayu kepada ulama untuk menolong menguruskan jenazah abangnya. kematian Kamal menjadi bualan hangat, persoalannya kenapa:????????

Jenazahnya tidak pernah diterima oleh bumi, itulah satu patah perkataan yang boleh saya ungkapkan sebagai manusia dan hamba Allah S.W.T. setelah mencuba beberapa kali untuk tanam mayatnya, akhirnya pihak berkenaan berputus asa. akhirnya mayat kamal Ataturk diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke dalam museum Etna Grafi di Ankara kerana tiada tanah yang layak menjadi kuburannya dan kerana tiada satu ruangan di planet ini yang sudi menerima jasadnya.

pada tahun 1953, barulah mayatnya diletakkan di sebuah bukit di Ankara. tubuhnya ditanam dalam satu bangunan marmar yang beratnya 44 ton dan diletakkan dicelah celah batu marmar. 44 ton !!!!! dahsyatnya balasan Allah kepada penentangnya.

Facebook Comments

Artikel Viral Menarik Yang Anda Belum Baca:

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

Leave a Reply

Inline
Inline