SURIRUMAH KE SURIBISNES

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

IMG_20210219_145615 IMG_20210219_145809

SURIRUMAH KE SURIBISNES

Saya seorang surirumah dengan sepasang anak yang belum bersekolah. Suami hanya bekerja sendiri menjual lihing (minuman tradisional Sabah).

Rezeki itulah yang digunakan untuk bayar bil elektrik, bil air, kereta dan keperluan dapur. Pernah satuhari duit dalam tangan cuma ada RM30. Bingung dan pinjam duit dari ahli keluarga bila terpaksa.

Januari 2020. Saya kenal satu minyak aromaterapi yang telah sembuhkan sembelit anak pertama dan luka czer saya.

Mulanya join ejen sebab nak dapat harga murah. Tapi ternyata produk ini menjadi macam suatu keperluan buat ramai ibu sekitar saya. Dari seorang diri kini sekarang ada seramai seratus ejen dibawah saya. Sebilangan besar mereka adalah surirumah macam saya.

Syukur dengan hasil bisnes dari rumah ini, sekarang saya dah mampu beli keperluan dapur setiap bulan, beli alat permainan anak2 dan Reward untuk ahli team bagi menghargai usaha mereka setiap bulan.

Betul kata orang yang dah berjaya. Tanpa ilmu, bisnes kita tak kemana. Tanpa niat yang betul, rezeki tidak datang selamanya.

Saya berharap coretan saya dapat bantu lebih ramai surirumah diluar sana agar terbuka hati nak ringankan beban dibahu suami.

Mari realisasikan impian bersama dan jadi inspirasi kepada generasi kita.

Facebook Comments

Artikel Viral Menarik Yang Anda Belum Baca:

Kongsi Artikel Menarik Ini di:

Leave a Reply

Inline
Inline